Drama

En vei bort fra stupet handler om tenåringsjenta Heidi som sliter med anoreksi. Hun har god støtte i venninnen Tina som selv har vært igjennom det samme, men Heidi sliter i kampenmellom Viljen og Fornuften. Midt i oppvåkningen blir hun sammen med Erik og må forsøke å forklare sin merkelige oppførsel for ham. Dette gjør hun i et brev – men kladden kaster hun i søpla så den blir funnet av øyne som helst ikke skulle lest brevet. En vei bort fra stupet er ingen faglig bok om sykdommen anoreksi, men er skrevet ut fra forfatterens egne opplevelser og erfaringer. Flere av opplevelsene er biografiske, dessverre er også besøket hos skolelegen sann. En vei bort fra stupet kan være til hjelp og støtte for tenåringsjenter som sliter med dagens usunne kroppsfiksering og slankehysteri, kanskje også være til hjelp for tenåringsforeldre som forsøker å forstå. Mange følelser er vanskelige å sette ord på og kan være enklere å se på papiret

Året er 1531 og stedet er Nidaros. Det er ikke lenge siden Svartedauden herjet landet, og gudfryktigheten er stor. Alle som ikke innretter seg Guds ord og kirkens strenge krav, blirnådeløst forfulgt. August er en ung prest som en dag blir innkalt til erkebiskop Olav Engelbrektsson sammen med andre prester fra bispedømmet. De blir advart mot en heks som er i området. Luna Gurosdatter med hår berørt av djevelen. På vei tilbake blir August utsatt for en ulykke og når han våkner fra feberkampen med sårene forbundet, begynner en sjelelig kamp for den unge presten, som får grunnvollene i hans tro til å skjelve. Dette sender den unge presten hodekulls ut i hete dager. Klarer August å holde sitt løfte om sølibat eller velger han å ta imot gaven som kalles nytelse?

”Evig min!” lar deg bli kjent med ensomme Rina med det gode hjertet, unge Rick som flykter fra vanskeligheter i livet, sindige Alan som takler kjendislivet på sitt vis, og lar deg også få innsikt i et forstyrret menneskes sinn som ikke skyr noen midler for å få det hun vil ha. Ikke alle stanser ved forelskelse eller sunn dyrking av sitt idol. Forelskelsen blir en besettelse og en stalker er født

To kvinner som aldri har møttes, blir nære venner via internett. Den ene er en forsmådd elskerinne, den andre en åpen sjel som ønsker å hjelpe. Klarer Elskerinnen via det okkulte og skjulte, og en ukjent venninne finne fotfeste i livet og veien tilbake til seg selv? Boka ble skrevet som en biografi, men selv ikke forfatteren er i dag sikker på om Elskerinnen faktisk snakket sant. Hva tror du? Uansett hva som er sant eller ikke, håper jeg du finner det underholdende, det som har havnet mellom disse to permene. Og da kan det jo være det samme, hva som er sant eller ikke. ”Effjusikay” adopterte jeg som kunstnernavn etter at jeg hadde skrevet boka. På grunn av dette, tror mange at historien handler om meg som elskerinnen Effjusikay. Det er langt ifra tilfellet. Leser du boka, skjønner du det. Kunstnernavnet tok jeg fordi jeg liker den doble betydningen.

Har du noensinne hatt en venn som var så nær at du følte du kunne fortelle ALT? Har du noensinne blitt sviktet av en slik venn? Har du noensinne fått de intime betroelsene i fleisen fra andre hold, så du skjønte at de var spredd for å skade og såre? Har du blitt sittende igjen med følelsen av at alt var din feil? Renate opplever dette tre ganger på kort tid og til slutt kjenner hun at det er nødvendig med en reise i fortiden. «Ta den venn og la den vandre» er en historie om vennskap, løgner, svik og en sterk kvinne som nekter å miste troen på at ekte vennskap eksisterer. Klarer hun å sitte igjen med sin ære og integritet på tross av de betroelser hun selv kunne spredd for å skade de som har såret henne dypt? En opplevelse av tilknyttning og felleskap inntil det hudløse. Et menneske med kunstnerens følsomhet og «ukjente» sjelelige irrganger som viser leseren hva helhjertet betyr! Det er opprørende, sårt, opplysende, skremmende! Denne romanen utleverer hovedpersonen Renata med hud og hår.»

Cecilia og Katrine er to sterke personligheter, både like og ulike på hver sine vis. De gror sammen i et sterkt vennskap bygget på felles erfaringer og støtte etter frustrerte opplevelser, med en stadig voksende skare av dumme menn, løgnaktige mannfolk og minimal tro på at det finnes Den Rette for alle. Som sterke, selvstendige kvinner velger de å leve lykkelig alene fremfor å følge andres mønster i en evig jakt på samliv og falsk kjærlighet. Men sterke, single kvinner kan være en trussel mot noen, og en utfordring for andre, særlig når det viser seg at de faktisk mener det når de velger å nyte sex uten kjærlighet, og ikke akter å dele livet med en mann igjen. Med triggere, sinnet, musikken og vennskapet blir leseren med på forvandlingen som skjer med de to sterke kvinnene der de flagrer seg gjennom et år på godt og vondt, på leting etter sjelefred og en søken etter å bli kvitt raseriet som fortiden har bygget opp i dem begge to.

Bit for bit, tanker som kommer når de vil og må ut i det skrevne ord. «Lettlurt – Fragmenter av et liv» handler om samlivsbrudd, løgner og kampen for å finne sin egen måte å leve på – alene, mens bearbeidelsen av glimt fra et halvt liv i løgner stadig dukker opp og forvandler en sjel radikalt..

Virkeligheten kan være verre enn den fiktive. Vi vet ikke hvor mange sterke løvetannsjeler det finnes i Norge. Det finnes garantert mange som aldri får fortalt sin historie ombarnemishandling, omsorgssvikt fra både familie og sosionomer, skolevesen, hard oppvekst, misbruk og en ukuelig trang til å overleve og leve, til tross for påtvungen snillisme i form av uvettig reseptutskrivelse, svikt og svik fra helsevesen, og livets mange lyskespark… I boka «Løvetann» får du en av historiene fra et lite løvetannbarn som maktet å gro seg opp gjennom asfalten som all motgangen var, og mot alle odds bli en nydelig, stor, voksen løvetann. Livet er ikke for pyser når man velger å strekke seg ut og opp.